Benodigdheden

Je hebt uiteraard ook verschillende dingen nodig voor zowel in, als uit de kooi. Het is het beste dat je dit koopt voordat je je hamster hebt, zodat de kooi niet 10 keer veranderd terwijl de hamster er net aan gewend is. Uiteraard heb je eerst een kooi nodig, maar ook volgende dingen:

Eerst en vooral heb je een huisje nodig, dit kan je kopen in de dierenwinkel, maar natuurlijk ook zelf maken. Zelfs een omgekeerde bloempot (zo een oude met onderaan een groot gat erin) kan als schuilhokje gebruikt worden. Als je zelf een schuilhokje maakt, moet je zien dat er geen scherpe kantjes aan zijn en dat er, indien je hout gebruikt, ook geen splinters aanhangen.

Verder heb je ook een drinkflesje (geen bakje, de inhoudt hiervan wordt te snel vuil), een etensbakje en natuurlijk hamstervoeding zelf nodig. Zorg ervoor dat je een zwaar etensbakje hebt, zodat je hamster het niet kan omstoten of omtrekken. Ook een knaagsteen mag je absoluut niet vergeten. Deze zorgt ervoor dat de tandjes afslijten, aangezien deze heel hun leven blijven groeien is dit heel belangrijk. Knaagt je hamster niet aan een knaagsteen, of vindt je het zelf niet passen in jouw hamsterkooi, dan moet je genoeg harde voeding geven. Als bodembedekking en nestmateriaal kan je van alles gebruiken. Belangrijk is strooisel (ook wel eens houtkrullen genoemd), dit zijn kleine afgeschuurde stukjes van zuiver houdt. Het valt te vergelijken met de krullen dat je krijgt als je heel traag met een dikke houtboor over een plankje zuiver hout gaat. Ook hooi is bijna niet te missen, vooral als nestmateriaal. Het is echter wel te vervangen door bijvoorbeeld beukensnippers of nestmateriaal speciaal voor hamsters, welke in de dierenwinkel verkrijgbaar is. Je mag absoluut geen hamsterwatten gebruiken, als je wil weten waarom niet, kijk dan even bij het onderdeeltje hamsterwatten.

En laatst maar zeker niet minder belangrijk,  zijn de speelgoedjes zoals een loopradje. Hiervoor kijk je best even bij het onderdeeltje spelen.