Gevaren

Zowel buiten als binnen de kooi zijn er wel gevaren voor je hamster, je moet er dan ook goed op letten dat je hamster niets overkomt.

Zo bent u zelf eigenlijk al het eerste gevaar, wanneer je hamster losloopt moet je goed opletten dat je er niet op stapt, of dat je er niet op gaat zitten. Waarschuw uw huisgenoten, zodat ook zei extra oplettend zijn. Wees ook in de ruimten waar de hamster normaal gezien niet kan komen voorzichtig, je weet nooit of je per ongeluk de deur even hebt laten open staan.

Ook voorwerpen waarin water staat vormen een groot gevaar, dek zoveel mogelijk van deze attributen af, zodat je hamster niet erin kan sukkelen en er dus niet in kan verdrinken. Iets dat nog veel gevaarlijker is zijn elektriciteitskabels. Zorg dat er nergens kabels lopen waar de hamster aan kan en waarop spanning staat. Bij het doorknagen hiervan kunnen ze een stroomstoot krijgen met alle gevolgen van dien. Trek dus zoveel mogelijk kabels uit het stopcontact en berg ze veilig op zodat je ook later niet voor verrassingen komt te staan.

Vergeet niet dat er een hele hoop giftige planten zijn. Het is best om gewoon geen planten te voederen en deze ook niet binnen bereik van je hamster te plaatsen. Om te weten wat je beter wel of niet aan je hamster voedert, kan je even kijken bij eten en drinken.

Uitstekende en puntige voorwerpen vormen vaak het grootste gevaar. Zorg er dus voor dat je alles netjes afdekt of afgerond zijn. Laat ook niets puntig rondslingeren, tijdens het hamsteren kunnen ze dit in hun wangzakken steken en deze hiermee beschadigen. Indien je iets klein kwijt bent nadat je hamster heeft losgelopen, dan kan je best eens kijken in het hamsterhuisje. Je hamster kan dit tijdens het hamsteren hebben meegenomen. Dit leggen ze dan meestal achteraf in hun hok.

Let er op dat u de houten voorwerpen in de kooi niet lakt of beitst, Hierin kunnen stoffen zitten dat giftig zijn voor je hamster.

Ook hamsterwatten vormen een groot gevaar, wil je weten waarom, kijk dan bij het onderdeeltje hamsterwatten.