Voeding

Er bestaat speciaal degoevoer dat verkrijgbaar is in de grotere dierenwinkels, echter, dit is nogal duur. Je kunt beter caviavoer en chinchillavoer kopen en dit dan samen voederen, dit zal een stuk goedkoper uitkomen en is even goed. Naast de vaste voeding is het belangrijk dat er steeds hooi in de kooi aanwezig is, ze eten dit graag en bovendien is het vanwege de vezelrijkheid zeer gezond.



Daarnaast hebben degoes ook graag lekkernijen zoals rozijnen, pruimen, rozenbottels, ? Fruit is echter niet zo gezond voor de degoe, hun natuurlijke leefomgeving bevat geen sappige en suikerrijke vruchten, waardoor hun darmen er niet erg goed tegen kunnen. Degoes kunnen de suikers niet verwerken, hierdoor krijgen ze darmklachten en bij grotere hoeveelheden eveneens suikerziekte. Bij sommige degoes zit het ontwikkelen van suikerziekte zelfs in de genen. Iets gezondere lekkernijen zijn bijvoorbeeld zonnebloempitten en ongezouten pinda?s, deze bevatten echter weer veel olie en vetten en zijn dus eveneens niet gezond. Je mag het af en toe wel in kleine maten geven, een teveel is echter niet goed omdat een teveel aan vetten ook weer suikerziekte kan opwekken. Suikerziekte is niet te genezen en degoes met suikerziekte worden doorgaans niet zo oud.

Wanneer hun darmen niets meer te verwerken hebben, bestaat de kans dat deze gaan stoppen met functioneren. Daarom is het dus belangrijk dat er steeds een voldoende voorraad aan voedsel en hooi voor handen is zodat ze tijdig wat kunnen knabbelen. Zet dus nooit je degoe een dagje zonder eten of op dieet.

Verder is het uiteraard belangrijk dat de degoe zijn eigen vochtopname kan regelen, het best geschikt zijn drinkflesjes, aangezien drinkbakjes doorgaans omgegooid of bevuild worden. Koop geen t? grote drinkfles, het is immers belangrijk het water elke dag 1 ? 2 keer te verversen om zo de vorming van bacteri?n en algen in het water tegen te gaan.