Huisvesting

 

Een geit heeft niet veel nodig. Als nachthok is een hok van 3x3 meter al voldoende. Als de geiten in grotere groepen leven, moet het hok 1 m? groter zijn per extra geit.

De inhoud van het hokje hoeft ook niet veel te zijn, het is voldoende dat de geit een gemakkelijk bereikbare voederbak heeft, een emmer of iets anders met vers water en een ruif met vers hooi. Een geit lust nogal veel, hoewel men vaak het omgekeerde beweert. Dit komt doordat als je een geit b.v. een aardappel geeft en je die per ongeluk hebt laten vallen, de geit deze niet meer wil opeten. Want dan ze vindt die dan vuil. Als ze vaak dingen terug te eten krijgt die van te voren al op de grond hebben gelegen en heel vuil zijn geworden dan zal ze deze niet meer willen eten, aangezien ze zich die slechte smaak van de vorige keer herinnert.De grond van het hok kan je bedekken met een laag stro zodat het hok proper blijft. Het is ook belangrijk dat er voldoende zuurstof in het hokje kan geraken.


Zorg voor een stevige omheining van de ren, want anders is die zo kapot. Wanneer hun rug gekrabt moet worden gaan ze zich tegen de draad zetten en zo hun rug schuren. Als de draad dan niet stevig genoeg is kan het zijn dat deze  gewoon met de grond gelijk wordt gemaakt. Voor 1 geit moet je een ren voorzien van minimum 30m?, maar hoe groter, hoe beter uiteraard! Om een degelijke ren te hebben is 100m? een minimum. Het is echter niet zo omdat een ren niet groter moet zijn, dat deze voldoende is als voeding.