Een konijn is geen knaagdier + waarom dan dit onderdeel?

[b]Een konijn is geen knaagdier[/b]

Een konijn is zoals de meeste onder onze bezoekers wel zullen weten geen knaagdier. Hoewel dit echter soms wel word gedacht en beweerd. De verschillen zijn niet groot. Een konijn knaagt immers ook (anders zouden de tanden te lang worden omdat konijnen net zoals knaagdieren eeuwig doorgroeiende tanden hebben), maar het verschil ligt bij het bewegen en de vorming gebit.

Knaagdieren bewegen hun onderkaak van voor naar achter en omgekeerd. Een konijn, dat tot de orde van de haasachtigen behoord, beweegt zijn onderkaak van links naar rechts en omgekeerd. De orde van de haasachtigen (de Lagomorpha) hebben bovenaan 4 snijtanden (2 grote met daarachter 2 kleindere) en onderaan 2 snijtanden. Knaagdieren hebben zowel bovenaan als onderaan ;slechts; 2 snijtanden.

[b]Waarom dan dit konijnen onderdeel?[/b]

Waarom hebben we dan toch dit onderdeel op een knaagdierenforum aangemaakt? Veel mensen denken en zijn er soms zelfs van zeer overtuigd dat konijnen knaagdieren zijn. Dit onderdeel heeft dan ook een dubbele functie. Enerzijds om die mensen ook te dienen, en anderzijds om die mensen aan te tonen dat konijnen geen knaagdieren zijn zodat dit misverstand zo snel mogelijk uit de wereld verdwijnt.