Benodigdheden

Als u een konijn binnen  houd in een kooi:

Zorg voor een ruime kooi, de bodembedekking bestaat uit een laag kranten papier, daarop zaagsel en daarboven en laag hooi ( beter geen stro, hier kan het konijn niet goed op liggen).

Indien er voldoende ruimte in de kooi is kunt u er een hooiruif in plaatsen en een slaapruimte voorzien, dit kan u eenvoudig maken door een bepaald gedeelte van de kooi af te dekken. Tevens kunt u ook nog een toilet voorzien (niet noodzakelijk) bestaande uit een laag krantenpapier met daarop zanden eventueel een laagje hooi, dit kunt u dan in een kartonnen doos steken en in de kooi plaatsen. Natuurlijk moet u ook een voederbak, drinken fles (of bakje) en eventueel wat speelgoed en een loopruimte voorzien of i.p.v een loopruimte kunt u het konijntje op het gras loslaten, let dan wel op dat het niet weg loopt!


Wanneer u een konijn vrij loslaat in huis:

Zorg voor een konijnentoilet en speelgoed (zie in het menu bij speelgoed). Wanneer u niet thuis bent of ?s nachts kan u (als u dat wenst) het konijn in zijn kooi (hok) zetten voor de veiligheid, natuurlijk moet het konijn steeds kunnen eten en drinken.
Indien u meer wenst te weten over het knagen (aan bijvoorbeeld stoelen) en graven klik daarvoor hier.

 

Wanneer u het konijn buiten in een hok houdt:

Zorg steeds voor hooi zodat ze hierop kunnen kauwen, (hooi is tevens heel vezelrijk) vers water en gemengd voer, eventueel ook nog wat groenvoer (groenten en fruit). Leg ook een houten stok in het hok zodat het konijn hieraan kan knagen.

 

Voor de verzorging:

Vlooienkam, een borstel voor de langharige konijnen, eventueel een nagelknipper voor het knippen van de nagels van het konijn, u kunt dit ook met een gewone nagelknipper, let wel op dat u enkel de puntjes afknipt en niet heel de nagel, en dit evenwijdig aan het ?teennagel oppervlak?.