Voeding

De dag van vandaag vind je voor elke kat wel een aangepaste voeding. Er zijn ook enkele merken op de markt die voeding aanbieden voor bepaalde rassen. Indien je een premiummerk koopt, zullen daar ook alle voedingsstoffen inzitten die je kat nodig heeft. Met droogvoer (brokken) hebben de meeste katten genoeg, maar af en toe natvoer of vers vlees is altijd lekker en leuk. Zorg wel dat je altijd de juiste soort voeding geeft, kittenvoeding geef je best tot een leeftijd van 12 maanden, daarna kan je gaan kijken welk type kat je hebt. Je kan een algemene voeding geven voor volwassen maar er is ook voeding speciaal voor binnen en buitenkatten, gevoelige katten, langharige katten, enz?

Ook met natvoer is er een grote keuze, vaak zijn zakjes en kleine blikjes makkelijk, vooral in de zomermaanden. Dan is het ook belangrijk dat je kleine porties geeft, vanwege de vele insecten die op het eten afkomen. Voor voorverpakt vers vlees is er een tegenwoordig eveneens een ruim aanbod op de markt, indien je het als extra wil geven is orgaanvlees, zoals hart en lever, heel lekker voor je kat. Geef echter nooit varkensvlees aan je kat, dit kan een voor katten dodelijk virus bevatten. Ook vis kan eens leuk en lekker zijn voor de kat, kook de vis en zorg dat alle graten verwijderd zijn.

Daarnaast is er een groot aanbod van snoepjes en drankjes voor de kat. Indien je kat gek is op melk kan je hem/haar beter kattenmelk geven. Van gewone melk kan de kat ziek worden en ook diaree krijgen. Controle van de teksten met dank aan kattenforum.be