Engelse Bulldog

land van herkomst:
Engeland

lichaam: Fors gebouwd, tamelijk laag op de benen, breed, krachtig en gedrongen. Het hoofd tamelijk groot in verhouding tot de grote van de hond,

gebit:
Brede vierkante kaak met 6 kleine snijtanden tussen de hoektanden. Vanaf de voorkant gezien moet de onderkaak direct onder de bovenkaak en parallel hieraan zijn.

hals:
Regelmatig van lengte, zeer fors, diep en sterk.
Van achteren goed gebogen met veel losse, dikke, gerimperlde huid vanaf het strottehoofd, die aan weerszijde ?wammen?vormen, vanaf de onderkaak tot aan de borst.

hoofd:
Groot in omtrek, breed en vierkant. Het gezicht, kort, zijn snuit breed stomp en opwaarts gebogen. Honden die ademhalingsproblemen vertonen zijn zeer onwenselijk.

ledematen:
De achterbenen moeten zwaar en gespierd zijn, in verhouding langer dan de voorbenen.

ogen:
Zeer donker, bijna zwart zij mogen geen wit vertonen als de hond recht vooruit kijkt.

oren:
Hoog aangezet, zij moet klein en dun zijn. ?Roze oor?

staart:
Staart moet laag aangezet zijn en vervolgens neerwaarts buigen.Hij moet rond zijn. Glad en zonder franje of ruwe haren.Een pijlstaart verdient de voorkeur.

voeten:
Voorvoeten moeten recht zijn en iets naar buiten gedraaid. De achtervoeten draaien iets naar buiten.

vacht:
Kortharig, kort en dicht en glad (slechts hard omdat zij kort en dicht is, doch niet ruw)

kleur:
Eenkleurig of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte snuit. De kleur moet glanzen en in haar soort zuiver zijn, n.l.: gestroomd, rood met zijn verschillende variteiten, reekleurig, vaalbruin, etc. wit en wit gevlekte (d.w.z. een van de genoemde kleuren met wit)

gangwerk:
Het gangwerk is typerend, zwaar en gedrongen, waardoor het lijkt of hij met korte, snelle stappen op de punten van zijn tenen loopt en zijn achtervoet nauwelijks opheft en daarmee over de grond schijnt te scheren. Hij loopt met een van zijn schouders lichtelijk vooruit. Een vitaal gangwerk is van het grootste belang.

schofthoogte:
N.v.t.

gewicht:
Reu 25 kg Teef 23 kg

extra:
Neusgaten groot wijd en openen De hond moet de indruk geven van vastberadenheid, kracht en aktiviteit.
Waakzaam, ondernemend, trouw aan de baas, betrouwbaar, moedig, onbevreesd voorkomen maar goedig van aard.

Peackock Bulls