Op vakantie

Tijdens jouw vakantieperiode kan je je hamster waarschijnlijk niet meenemen. Dit is eigenlijk maar goed ook voor het beestje zelf, dit zou stress kunnen meebrengen aangezien het bij de meesten nog al een hele bedoening is het rijden, uitpakken, weer inpakken enzovoort. Als je het echt wil zal het wel lukken hoor, maar ik raad je het niet echt aan, aangezien je dan ook heel de tijd moet opletten waar je je hamster plaatst etc.

Je kan je hamster dus best gewoon thuislaten, indien je een weekendje weggaat kan je hem gerust wat extra voedsel geven en dan is er geen echt probleem.

Ben je echter voor langer dan 3 dagen weg, dan zal je toch iemand moeten zoeken die elke dag eens naar je hamster komt kijken en die hem vers eten en drinken geeft. Je kan je hamster natuurlijk ook gewoon even naar hem/haar brengen. Verschoon de kooi ook nog even net voordat je vertrekt, blijf je langer dan een week weg, dan kan je hem vragen om elke week de kooi een keer uit te kuisen. Zorg er voor dat je genoeg eten geeft zodat je hamster toekomt totdat die persoon hem komt verzorgen. Geef die persoon voldoende informatie over hoeveel eten de hamster moet hebben, waar alles staat, en wat jouw gewoonten zijn. Zorg ervoor dat er een lijstje klaar licht waar alles nog eens duidelijk op staat. Er bestaan natuurlijk ook dierenpensions, waar je je hamster, uiteraard tegen betaling, kan heen brengen. Reserveer goed op voorhand en ga eventueel even een kijkje nemen hoe het er daar allemaal aan toe gaat. Zwangere vrouwtjes kan je echter beter niet verhuizen. Deze zouden van de stress hun jongen na de worp kunnen opeten, of niet genoeg melk produceren. Het is dan ook het beste om een kennis te zoeken die ze tijdens je vakantie wil verzorgen. Ook als je maar 3 dagen weg bent, als ze in die periode moet bevallen kan hij/zij even een oogje in het zeil houden. Vergeet natuurlijk niet om hem wat extra informatie te geven over hoe de hamster zich normaal gedraagt, en wat hij moet doen moest ze eventueel bevallen.