Een tamme hamster

In de meeste boekjes wordt aangeraden om je hamster de eerste dag(en) rustig in zen kooitje te laten zitten. Uiteraard zal de drang te groot zijn en zal je hem de eerste dag toch al eens een keer vastpakken. ??n keertje kan eigenlijk niet zoveel kwaad, maar doe het niet te vaak. Op die momenten kan je best eerst de hamster aan zijn kooi laten wennen, aangezien het beestje op dat moment nog te bang is om het tam maken te beginnen. Vanaf de tweede of de derde dag kan dan het echte werk beginnen.

Er zijn verschillende manieren om je hamster tam te maken, maar bij elk van deze manieren moet je telkens ??n zelfde ding hebben, uithoudingsvermogen. Het tam maken van je hamster neemt veel dagen in beslag. Je moet niet denken dat hij na 5 dagen tam zal zijn, integendeel. Ik zal aan u de 2 gemakkelijkste methodes uitleggen.

De eerste steunt eigenlijk op de honger van je hamster. Je plaatst hem in een kooi met veel speelgoed maar zonder eten. De hamster speelt en krijgt dus honger. Daarna neem je een snoepje in en de hamster in je hand, deze eet het snoepje rustig op en daarna neem je nog wat gewoon eten ook. Doe dit elke dag, na verloop van tijd zal je hamster naar je toe komen aangezien hij hoopt een snoepje te krijgen. De tweede methode is al bijna even gemakkelijk. Neem je hamster elke dag een kwartier uit de kooi en speel wat met hem. Ook hieraan zal je hamster na enige tijd wennen. Je zal je hamster echter ook moeten belonen op het einde van de speeltijd, anders zal het veel langer duren vooraleer hij zelf naar je toe komt.