Zindelijkeid

Van nature zijn fretten zindelijk en zullen zij proberen om hun uitwerpselen achter te laten in een hoek. Zet daarom een poepbak in zijn favoriete poephoekje. Let er ook op dat wanneer de fret liever een andere hoek neemt dan waar de poepbak staat, dit niet betekent dat hij niet zindelijk is. Dit komt omdat hij nog niet aan het poepbakje gewend is. Wanneer hij zijn uitwerpselen per ongeluk ergens anders achter laat, plaats de fret dan op de poepbak zodat hij de volgende keer weet waar het moet en ruim het missertje even op.

Het kan gebeuren dat wanneer u meerdere fretten heeft dat uw fret de poepbak niet met een andere fret wilt delen of dat de andere fret het liever in een ander hoekje doet. Zorg er dan voor dat ook voor de andere fret een poepbakje aanwezig is.
De poepbak kan u vullen met grit, wanneer hij dan heeft geplast zal het grit hard worden en kan u het er eenvoudig uithalen en de bak weer wat bijvullen. Zorg er wel voor dat het grit niet te stoffig is want dat is niet gezond voor uw fret. Zorg er ook steeds voor dat wanneer de fret op de poepbak is geweest dat hij ook daadwerkelijk iets achter laat voordat u hem weer vrij laat rondlopen. Zorg er in het begin voor dat de ruimte waar hij vrij in kan rond lopen niet te groot is, zodat hij eenvoudig zijn poepbak kan terug vinden. Later kunt u zijn ruimte eventueel uitbreiden.
U kunt alle hoeken waar uw fret kan komen, benutten door er een poepbak, slaapplaats of voerplaats van te maken, zo blijft uw fret in beweging en leert hij waar hij wel en niet zijn behoefte kan doen.
Vanaf een leeftijd van 3 ? 4 weken doen fretten hun behoefte in een poepbak.