Aanschaf

Bij de aanschaf van een fret dient u overtuigd te zijn dat u wel degelijk een fret in huis wilt houden. Ze moeten aandacht krijgen, goed verzorgd worden en kunnen 8 tot 10 jaar oud worden.

Als u allergie?n heeft, is het aan te raden eerst uit te zoeken of dat u wel of niet allergisch bent voor een fret.

Schenk voldoende aandacht aan het uitkiezen van een fret en kies een fret die je leuk vindt en die naar je toe komt. Er bestaan fretten die je niet leuk zullen vinden,  wees dus niet tevreden met een fret die niet aan je eisen voldoet, aangezien je hier later beslist spijt van zult krijgen. Fretten blijven hun hele leventje speels, naarmate ze ouder worden zal het afnemen en zullen ze meer aan je gehecht raken. Het is moeilijk te schatten hoe oud een fret is, een bloedonderzoek kan hierbij niet helpen. Wanneer een fret slaapt, zal zijn lichaamstemperatuur aanzienlijk dalen en krijg je hem soms moeilijk wakker.

Zoals hierboven al is vermeld, dienen fretten voldoende aandacht te krijgen. Dit houdt onder andere in dat de fret 1 ? 2 uur beweging nodig heeft buiten de kooi en dit 1 of 2 keer per dag.

Het is dus daarom ook aan te raden een fret bij een fokker te halen die voldoende tijd spendeert aan zijn fretten dan in een dierenwinkel waar ze heel der dagen in een hokje zitten.