Kleine panda



De kleine panda, ook wel katbeer of rode panda genoemd (vanwege zijn rode vachtkleur) is al veel langer bekend dan de reuzenpanda. Hij eet voornamelijk kleine dieren, fruit, zaden en bamboe. Hij kan 62cm groot worden, heeft een maximum staartlengte van 48cm en weegt tussen de 3 en de 6kg. De kleine panda, welke als wetenschappelijke naam Ailurus fulgens heeft, is een bedreigde diersoort die verspreid is van Nepal tot westelijk China. Hij draagt ongeveer 4 ? 5 maanden en wordt in het wild hooguit 11 jaar oud. In gevangenschap kunnen ze een leeftijd van 14 jaar bereiken.