Aziatische olifant

De Aziatische olifant, ook wel eens Indische olifant genoemd, komt voor in Zuid en Zuidoost Azi? en eet voornamelijk gras, bladeren, schors en fruit. De Indische olifant, welke als wetenschappelijke naam Elephas maximus heeft, heeft waarschijnlijk het minst van alle olifantensoorten geleden onder de trooptochten voor ivoor vanwege het feit dat de vrouwtjes geen slagtanden hebben. De vrouwtjes worden dan weer wel gevangen en getemd, maar in gevangenschap planten ze zich nauwelijks tot niet voort. De Aziatische olifant is met zijn gemiddelde schouderhoogte van 2,5 tot 3m (maximum 3,5m) de middelgrootste onder de olifanten en weegt gemiddeld tussen de 2000 en de 5000kg. Het verschil tussen de Aziatische en de Afrikaanse olifant is h??l duidelijker: Aziatische olifanten hebben kleinere oren en de vrouwtjes hebben, zoals al eerder vermeld, geen slagtanden.